Acanthoscurria Geniculata: Foaie de ingrijire

De cand o avem pe Tula (specia: Acanthoscurria Geniculata) am inceput sa caut dupa informatii despre ea si cum trebuie ingrijita.

Umiditate: 60-80% [diverse site-uri recomanda diverse valori; cea mai mica e 60% iar recomandarea e undeva la 70%]

Temperatura: 20-29C [unele site-uri recomanda pana la 32C; temperatura camerei , adica aprox 22C, e suficient pentru ea]

Substratul: cand e bebe (spiderling) , un substrat de 2-5 cm ii este suficient. Unele tarantule au tendinta sa sape tuneluri si sa se ascunda. Altele nu. A mea si-a gasit un colt de terrariu si tocmai acolo s-a chinuit sa se ascunda. Bineinteles, ca a descoperit si ca ii place sa sape. Se poate pune sol pentru flori, dar trebuie neaparat sa fie netratat.

Mancarea:gandacei, greieri, lacuste. Trebuie luate de la petshop sau magazin pentru momeli. Neaparat sa fie crescute in captivitate. Cand e mica , i se poate da cate un gandac si la 3 zile, dar noi am ales intervalul de 6 zile, care a fost ok si pentru ea (el?). Dupa ce mai creste se poate mari intervalul dintre hraniri si la peste o saptamana.

Temperament:Defensiva. Nervoasa. Inca nu mi-a fost dat sa o vad suparata. E drept ca umblu doar cu manusa pe la ea prin terariu, dar nu a dat semne ca o deranjeaza prezenta mea.

De cand o avem (1 1/2 luni) a naparlit deja o data. Inainte de naparlire a refuzat hrana (dar a omorit gandacul pentru ca o deranja) iar tot procesul de naparlire a durat cam patru zile (timp in care a stat doar in ascunzatoare).