8 Lucruri care imi plac in Arad

Am buletin de Arad. Aici m-am nascut, aici am crescut. Imi iubesc orasul, desi, uneori mi se pare sufocator de mic. Insa, exista cateva lucruri care ma fac sa imi amintesc cat de mult imi place Aradul meu:

Malul Muresului

In fiecare anotimp, Malul Muresului are o noua fata. Primavara e animat de foarte multe culori ale florilor si copacilor infloriti; vara ofera locurile potrivite pentru a ne ascunde de soare; toamna e atat de colorata incat scoti camera foto doar pentru placerea de a imortabiliza ceva frumos ; iarna , totul devine vis.

Arhitectura

O simpla plimbare pe Bulevardul Revolutiei iti da ocazia sa faci zeci de poze. Cladirile sunt superbe si incarcate de istorie (pacat ca ne mai cad ornamente in cap, din cand in cand).

Panorama orasului vazuta de sus

In vara lui 2010 am urcat pentru prima data la ultimul etaj al Hotelului Continental (pentru localnici tot Astoria va ramane). De-a dreptul superb. Pacat ca nu am putut urca noaptea.

Cluburile Rock

Sunt mai multe prin oras, eu sunt indragostita de unul dintre ele. Muzica buna , fie ca vrei sa iti versi nervii , fie ca iubesti la nebunie; concerte, karaoke , stand up comedy si alte evenimente interesante te asteapta atunci cand simti ca nu mai poti sta in casa sau atunci cand vrei sa stai undeva cu prietenii la o barfa.

Viata culturala

Avem teatru, filarmonica, locuri neconventioanele unde se intampla evenimente culturale… nu se poate compara cu un oras mare (i.e. Cluj Napoca) dar cu siguranta nu ne plangem. Fie ca vrei sa iesi in weekend sau peste saptamana, vei gasi ceva ce sa te intereseze!

Shoppingul

Nu fac reclama la Mall; ba din contra, va spun ca nu fac shopping in Mall. Sunt multe magazine pe centru, cu preturi bune, unde poti pierde vremea si cumpara chestii foarte faine.

Targul de Craciun din fata Primariei

Nu sunt innebunita dupa atmosfera de sarbatoare, dar faptul ca Aradul are un Targ de Craciun cu ceva istoric in spate este un lucru bun. Ar trebui , totusi, sa invatam sa ne promovam putin mai tare orasul si traditiilor, dar macar se intampla ceva.

Uniunea Europeana

Haideti sa va explic de ce : Aradul este la 50 km de granita cu Ungaria. Din Arad pana la Budapesta faci maximum 4 ore cu masina. Ce poate fi mai fain decat sa iesi in weekend la vecini si sa mai “schimbi aerul”?

Au mai scris despre Arad:

(c) foto Cristina P.(c) foto Cristina P.

One thought on “8 Lucruri care imi plac in Arad

  1. Pingback: Excursii de o zi cu plecare din Arad | Prin Arad

Comments are closed.