6 Motive sa vizitezi Aradul iarna

De cateva luni bune ma tot gandesc ce as putea sa scriu despre orasul Arad pe timp de iarna si mai ales, cu ce as putea convine turistii sa vina si pe la noi cand temperaturile te trimit fie la o cana cu vin fiert , fie in pat, sub patura.

Targul de Craciun din fata Primariei Arad

In fiecare an, de la inceputul lui decembrie, Primaria ne ofera o asa numita “Christmas Market” sau “piata de Craciun”. Sigur, nu o putem compara cu pietele cu traditie din Viena sau Praga, dar poate, peste cateva sute de ani, urmasii nostri vor putea sa o faca.

Pana una alta, este un targ slab, din punctul meu de vedere. Da, poti lua vin fiert , tot felul de dulciuri sau chestii sarate si poti asculta colinde in fiecare seara.

Dar lipseste atmosfera speciala.

Vinul fiert sau ceaiul din diversele localuri

Cand este frig afara imi place sa beau ceai cu gust de scortisoara. Imi aduce aminte de Craciun si de turtele dulci facute de bunica.

Cateodata, atentez si la vinul fiert, mai ales daca localul respectiv are o reteta proprie.
Ceaiuri bune gasiti in Ahmad Tea House si Wishes Cafe iar vin fiert fain in La Bodeguita. [nota: evident, recomandarile sunt personale, poate voi aveti alte gusturi]

Peisajul din oras atunci cand ninge

Daca ajungeti prin Arad cand ninge, nu uitati de camera foto. Malul Muresului arata absolut superb. Dar nu numai, veti gasi si alte locuri relativ ascunse unde atmosfera pare de poveste.

Cand ninge in Arad? De obicei cand te astepti mai putin. In 2010 au fost aproape 20C pana chiar inainte de Craciun cand a nins putin. A fost foarte frig de Revelion, apoi s-a incalzit iar si pe la finalul lui ianuarie 2011 a nins iar. In 2012, a nins in Ianuarie si Februarie, cand abia asteptam sa scapam de frig.

Spectacolele de teatru

Daca luna octombrie inseamna pentru Arad Festivalul International de Teatru Clasic, din noiembrie se reiau spectacolele din stagiunea ardenilor. Puteti merge la teatru in fiecare Joi, Sambata si Duminica.

Concertele

Nu conteaza ce gen muzical va place, la un moment dat va fi un concert care sa va satisfaca gusturile. Sunt destule cluburi in Arad unde toata iarna vin trupe mai noi sau mai vechi.

Reducerile din magazine

Avem doua Mall-uri plus o groaza de magazine pe Bulevardul Revolutiei. Cu totii stim ca februarie inseamna…REDUCERI. Asa ca, mai ales daca e putin mai frig, va prinde bine o plimbare din magazin in magazin.

(c) foto Cristina P.

Articol publicat in Oct 2011 , editat si republicat in 8 Nov 2012; updatat in Noiembrie 2014