5 Motive pentru care a fi casatorit e demential…de fain

DSCF1278

Titlul suna mult mai bine in Engleza (Five Reasons Why Being Married is Awesome), dar fiind un blog in Romaneste…nu am incotro. Va spun din start ca m-am inspirat de aici (articol in Engleza) si am rasfoit alte cateva articole pe aceeasi tema.

Motivul pentru care am dat-o in …romanticisme…este ca azi se face fix un anisor de cand am spus DA (in fata ofiterului de stare civila). Si m-am gandit ca un astfel de articol ar fi numai bun pe post de cadou pentru Alex, sotul meu.

1. Prietenii cei mai buni …in viata

Am avut norocul de a porni din postura de prieteni foarte buni. Cu ani in urma habar nu aveam ca totul va evolua cum a facut-o. Poate de aceea si suntem atat de …legati unul de altul. Insa de cand suntem impreuna, prietenia a evolut si a devenit ceva…altceva. Acum stiu ca sotul este si va fi mereu sprijinul meu. In plus, ma incurajeaza – uneori si cand fac vreo prostie. Stiu ca pot conta pe el si el pe mine.

ā€œNobody can avoid falling in love. They might want to deny it, but friendship is probably the most common form of love.ā€ – Stieg Larsson

2. Nu mai gandesti…pentru unul

Nu pot spune ca devii “legat” de sot/sotie, insa atunci cand iei o decizie care afecteaza casa / viata trebuie sa gandesti in doi. Fiecare avem independenta noastra , intr-adevar, dar unele lucruri trebuie luate in considerare impreuna.

3. Exista cel putin un om in lumea asta care te iubeste asa cum esti

In cazul meu as mai pune si parintii, dar cu siguranta ei nu au avut parte sa ma vada in toate zilele-mi proaste. Sotul pe de alta parte…a avut destule ocazii. Fie de pe vremea cand eram doar prieteni, fie de cand suntem impreuna.

Nu exista sa spuna “nu erai asa inainte sa ne casatorim” pentru ca stie exact cum sunt in orice situatie. A stiut cu ce se alege. La fel, stiu ce am ales. Nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa port vreo “masca” in fata lui (in fond, prieteniile reale si sincere tin mult, nu cele prefacute). Asadar, acum bonusul este ca ne cunoastem extraordinar de bine.

In plus, nici nu se pune problema sa ma ascund cand fac unele “chestii feminine” (nu o data se uita la mine cu mila cand ma…pensam. Ouch).

4. Niciodata plicitisti…prea rau

Stiti fazele alea cu “oare ce sa facem in weekend?” sau “ma cam plicti , ai idei?”. In general, vin si ideile. Cand te intelegi foarte bine cu partenerul, stii ca poti sa ii dai pace sa faca ce vrea in timp ce tu faci ce vrei…si in plus atunci cand aveti chef de facut lucruri impreuna, se gasesc si alea. Un serial, o carte, o plimbare, poze…posibilitatile sunt multe si marunte.

5. Ai pe cine da vina cand…dispare ceva

Suntem aiuriti si zapaciti..si cand nu gasim ceva urmeaza afirmatia “tu ar trebui sa stii unde e / tu ai umblat ultima data cu…”. Evident ca in 90% din cazuri se dovedeste a fi fix pe dos, dar macar ai pe cine da vina (fara sa se supere).

Nota:Sunteti liberi sa considerati acest articol un pamflet. Insa, oricat de ciudate sunt vremurile si oricat de luata in ras e “institutia casatorie” (Doamne , ce oribil suna!), recunosc ca nu pot sa spun decat lucruri bune despre ea. Raman eterna romantica , care crede …in doi.

(c) photo Alex & Cristina P. @ Iulie 2012