4 lucruri frugale pe care le-am facut saptamana asta (2)

Articole din aceeasi serie:

Ce facem cu legumele vechi?
Ce facem cu painea uscata?
Ce putem congela?
Alimente neperisabile
Sezonalitatea legumelor si fructelor
Valentine’s cu buget redus
Legume care stau proaspete mult timp
Obiceiuri care te ajuta sa reduci cheltuielile
Fondul de Urgenta
Venituri pasive (relativ) usor de obtinut
Patru lucruri frugale pe care le-am facut saptamana asta

1. Am folosit niste cupoane de reducere inainte sa expire

Am tot adunat pe cupoane de reducere (din campania de la Visa). Daca trei le-am folosit sa mergem la film (Independence Day) cu ceva timp in urma, sambata am plecat spre C&A chitita sa folosesc ce mai am. Doua s-au dus pe camasi de vara, necesare amandurora. Mai am doua cu care nu stiu ce voi face inainte sa expire.

Daca sunteti abonati la newsletter, sunteti din Arad si folositi card Visa, let me know sa va dau cupoanele. Doar ca multe beneficii expira in 17 iulie.

Si ca veni vorba, am folosit si cuponul de la Bon Prix inainte sa expire, asa ca mi-am comandat un tankini dragut. Sper sa ajunga pana in 22. (Cu Cargus am avut diverse showuri dar nu poti alege tu curierul , din pacate). Iar Alex a facut o comanda online la accesorii, tot cu reducere.

In cele din urma mi-am schimbat si anticul toaster dar am folosit tot o reducere (de la Kaufi). Cel vechi l-am dat cadou, nu l-am aruncat. Isi va mai trai o viata fericita in bucataria alor mei.

Fixul meu e aproape complet si aproape toate electrocasnicele mici le am acum pe negru.

2. Cumparaturi spatamanale si distributia in congelator

Incerc sa fac majoritatea cumparaturilor o data pe saptamana, sa imi ramana doar legumele si fructele pentru piata, respectiv apa imbuteliata (nu am filtru inca iar apa de robinet e oribila!) si painea de luat din zona. Cu ocazia asta imi portionez si ce pun in congelator (i.e. de exemplu daca iau piept de pui il portionez in pungi de aprox 300 g fiecare).

3. Home decorating pe bani putini

Ma tot uitam eu urat la un perete si tot vreau sa dau un rand de lavabil ….pana atunci , am luat niste stickere cu 26 lei si acum am un prete foarte simpatic. Ne-a luat vreo 15 min sa aranjam stickerele.

Eu am luat din Jumbo, dar am vazut si prin alte locuri in oras.

4. Un picut de reciclare

Va spuneam mai in urma cu ceva timp ca nu arunc borcanele cand cumpar ceva in ele. Cele frumusele / intersante ajung pe post de recipiente….de condimente, pixuri sau te miri ce. Cele “normale” , ajung la ai mei pentru a pune conserve pe iarna.

Saptamana asta am dat iama in ce aveam strans si am mai folosit cateva pentru a muta condimentele de colo colo (scos din pungi si pus in borcan cu capac) si am “donat” cateva din ele.

Bonus:

— cumparaturile la piata
— cafeaua de zi cu zi, facuta la espressoul de acasa