13 Rezolutii de Calatorie pentru 2013

In general imi place sa fac listute cu idei pentru anul ce vine. De cele mai multe ori ideile imi vin scriind articole sau cautand te miri ce…dar de multe ori chiar reusesc sa fac ce imi propun. Sigur si eu am trecut prin faza “slabeste x kg in y an” si nu s-a intamplat…dar nu despre asta e vorba aici.

Vreau insa sa va vorbesc despre rezolutii de calatorie, o lista de lucruri care vreau sa le fac stiind ca ma voi simti si eu mai bine, dar si cei care imi citesc articolele vor putea sa ma inteleaga mai bine.

1. Vreau sa fiu mai rabdatoare cand trebuie sa stau la cozi interminabile la controlul de securitate din aeroporturi vechi si imbacsite (Baneasa in 2011 a fost cel mai bun exemplu).

2. Vreau sa imi imbunatatesc cunostintele de Maghiara si sa invat Greceste. In plus, cand calatoresc intr-o tara unde vorbesc limba macar la nivel incepator-mediu, sa folosesc acele cunostinte.

3. Vreau sa continui sa nu car prostii dupa mine si totul sa fie simplu.

4. Vreau sa fiu rabdatoare cu lucrurile imprevizibile din timpul calatoriilor. Vreau sa ma adaptez pe cum calatoresc.

5. Vreau sa fiu atenta la rata de schimb si sa imi dau seama daca e mai ieftin sa schimb banii acasa sau cand ajuns. Pana acum cel mai ieftin a iesit sa schimbam in tara banii inainte sa plecam.

6. Vreau sa incerc o mancare noua in fiecare loc vizitat (fara carne rosie, ca de obicei insa)

7. Vreau sa continui sa calatoresc cu trenul la clasa a doua si cu linii aeriene low-cost. De asemenea, vom continua sa stam in hoteluri ieftine. Nu sunt genul care sa aprecieze o destinatie dupa luxul din hotel sau de pe drum…

8. Vreau sa continui sa vorbesc cu cei pe care ii cunosc in excursii si dupa ce ma intorc acasa.

9. Vreau sa incerc sa uit de munca cand calatoresc (cand e posibil) dar voi continua sa iau notite pentru articole.

10. Vreau sa fac mai multe poze.

11. Vreau sa vizitez o tara noua.

12. Vreau sa calatoresc incet, explorand tot ce mi se ofera.

13. Cred ca optiunile atunci cand vizitez un loc au valoare mai mare decat ceea de detii.